Translate

E. Ramon Llull, 6èC.



   Una vegada vam saber el tema,  ens vam distribuir en diferents grups de treball i vam buscar informació sobre el reciclatge.
 Sabíem que reciclar matèria orgànica era bo per al medi ambient,  però no sabíem per què. 
 Quan vam buscar informació a Internet i a uns fulls informatius que ens van donar al punt verd del barri sobre reciclatge, vam descobrir que amb la matèria orgànica  es podia fer compost (una espècie d’adob utilitzat en la jardineria)  i Biogàs (una energia renovable que s’utilitza per produir energia elèctrica).

   Aquí teniu diferents grups de treball fent la seva feina, com aquest que amb la informació que tenen faran el Power Point.

Els grups de treball que vam fer van ser: 

-Trobar els cubells marrons de matèria orgànica. Uns companys van anar al punt verd del barri i els van aconseguir.

-Fer un Power Point sobre el reciclatge, per tal d’explicar millor el tema als altres cursos.

-Fer cartells publicitaris  per donar a conèixer el  nostre projecte. Amb aquests, muntar un mural.

-Preparar-se l’exposició oral amb l’ajuda del Power Point.

-Fer uns díptics  informatius per a l’alumnat de cicle superior.

-Fer grups variats per a que cada setmana es reculli la matèria orgànica i es llenci al contenidor marró.




I aquí el grup que fa els cartells i la publicitat per a fer un mural.
El proper dia us enviarem més fotos dels diferents grups de treball,  fent la seva feina.






Som la classe de 6èC de l’escola Ramon Llull i hem triat el projecte del reciclatge, especialment el de  reciclar la matèria orgànica dels esmorzars  al cicle superior.
Després de vàries trobades i xerrades, ens vam posar d’acord en el tema.









Aquí teniu dues fotografies

de la classe, mentre fèiem una d’ aquestes xerrades.

 Ja us anirem enviant més fotografies.

Fins aviat!




El fruit del nostre treball comença a donar resultats. 

Vam fer un mural al passadís del Cicle Superior,  per tal d’ajudar als nostres companys de 5è i 6è a reciclar millor.

Vam fer en lletres grosses el nostre lema “Reciclar bé, no costa res”,  vam imprimir les fotos del nostre power point amb els contenidors de diferents colors i la brossa que va a cadascú i vam buscar informació i anècdotes relacionades amb el reciclatge i el medi ambient.  Per exemple:  Sabies què... Per cada tona (1.000 kg) de paper i de cartró que es produeix es tallen 17 arbres?  I d’altres ben interessants.


Una altra part del nostre treball va ser anar per les classes de 5è i 6è donant les xerrades sobre el reciclatge de matèria orgànica ajudant-nos del power point que havíem fet.  Hem de dir que els nostres companys ens van escoltar amb atenció, i es van comprometre a reciclar la matèria orgànica dels esmorzars. Quan acabàvem les xerrades donàvem un díptic informatiu del reciclatge en general.







Final de projecte per a Sisè C.
Una vegada acabat el treball de sensibilització i d’informació, vam començar a fer la recollida de la matèria orgànica dels esmorzars.
Cada classe de 5è i de 6è té un cubell petit i marró amb una bossa. Allà hi llencem les restes de menjar, tovallons de paper, herbes, ...
Cada divendres a la tarda, en grups de 3, passem per les aules a recollir la bossa plena de brossa i posem una bossa nova. Després, quan acaba l’escola, i acompanyats de la nostra tutora, anem a llençar-les al contenidor marró.
Per ara, els nostres companys estan col.laborant i fan bé el reciclatge de matèria òrganica.


Fins aquí la nostra participació en aquest blog.
Hem estat molts contents de fer aquest projecte, hem aprés i ens agrada fer la recollida de matèria orgànica.
Ens veurem a les colonies.  Fins Aviat!









   Perquè pugueu aprofitar al màxim els consells sobre reciclatge i medi ambient de la classe de 6èC, aquí us ampliem aquestes interessants informacions...















   Avui, 10 de setembre, us adjuntem el Power Point que aquesta classe va fer, juntament amb diversos murals amb interessants informacions, per tal d'aconseguir que tot el Cicle Superior de la seva escola comencessin a reciclar la materia orgànica generada durant l'esmorzar.
   Aquí hi ha el link perquè ho veieu:

E. Ramon Llull. 6èC. El reciclatge a l'escola.

2 comentaris:

  1. Eeeeeep, nois! Acabeu d'inaugurar el blog amb les primeres fotos i comentaris! Esteu tots molt guapos i espontanis, tot i que jo crec que la imatge no fa justícia a la vostra bellesa natural! Què, com va tot? Espero que superbé el vostre projecte de reciclatge de matèria orgànica, tot i que les gavines del vostre pati deuen continuar tristes a l'hora de l'esmorzar! Què podríeu enviar alguna foto més de com va la recollida, les conferències a Cicle Superior, dibuixos i pòsters, els jocs que hem fet... i les vostres cares guapes? Ah, i expliqueu-nos coses sobre el reciclatge, que en volem aprendre més! Salutacions i petons per a la classe de sisè C de l'Escola Ramon Llull, fins aviat!!! Juanjo.

    ResponElimina
  2. Felicitats, joves reporters pel fantàstic recull gràfic i escrit que heu fet. Es nota que cada cop teniu més traça i ho feu millor. I a tota la classe també felicitats; espero que estigueu aprenent un montón sobre la natura, el reciclatge i la seva utilitat -o no, que hem d'aprendre a pensar amb criteri!-, i sobre la feina solidària i en equip. Per cert, si voleu escriure algun comentari, ja podeu fer-ho -em sembla, feu la prova!-, i publiqueu coses que puguin interessar a tots els participants del projecte de les quatre escoles i que us aneu coneixent. Ens veiem aviat, guapos i guapes!!!

    ResponElimina